Skijanje

Skijanje

PROKLETIJE NEMAJU ŽIČARU, ALI ZATO UVIJEK IMAJU SNIJEGA

Dolina Bogićevica još uvijek nema žičaru, ali zato uvijek ima snijega. Kada svi skijaški centri u Crnoj Gori i regionu ostanu bez snijega, niz ovu dolinu se može skijati.

Dolina Bogićevica pripada nacionalnom parku Prokletije. Na padinama Tromeđe, Pasijeg vrha ili Hasovog vrha može se skijati od novembra do karaja maja. Ovi tereni su idealni za free ride, turno skijanje, snoubord ili vožnju sanki. Sve što treba da ponesete sa sobom su dobra volja i ljubav prema planini i…avantura može da počne!
Snijeg se zadržava do kraja maja i početka juna, tako da se u istom danu možete spustiti sa Prokletija do jadranske obale, i nakon skijanja se okupati u moru.

SKIJALIŠTE PALJEVI

Skriveno među visokim četinarima Paljevi su mjesto prave bajkovite zimske idile. Sve što treba da ponesete sa sobom da bi zimske čarolije mogle da ožive su dobra volja i ljubav prema planini.

Skijalište se nalazi na planini Kofiljača (pola sata vožnje makadamskim putem od Plava).
Ali, mnoge prethodne generacije, pa tako i danas, do Paljeva pješače po dva sata kroz snijeg iz sela Bogajiće. Na stazi je postavljen mali lift (sajla dužine oko 300 metara). Na skijalištu može da boravi oko 150 skijaša…
Skijalište je pogodno za zimski porodični vikend izlet, ali i mjesto gdje se lijepo može provesti zimski raspust. Oni najmlađi mogu da se sankaju, da prave sneška, kućice od snijega…Oni stariji, uz instrukcije članova skijaškog kluba “Bogićevica” mogu da počnu sa učenjem skijanja i vožnje snouborda.
U kolibi “Zuvdijin konak” vrijedni domaćini uvijek pripreme čaj, kafu i pečene krompire za sve koji zimske dane provode na Paljevima.
Avantura može da počne!